Skip to main content

Camerainspectie

Dankzij een geavanceerd camera systeem kunnen wij de binnenkant van bijvoorbeeld uw schoorsteen- of ventilatiekanaal bekijken. Met deze techniek is het mogelijk zonder hak- en breekwerk knelpunten, verstoppingen, asbest, enz. kunnen worden opgespoord. Ook is het mogelijk dat de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekeken wordt, loopt het kanaal bijvoorbeeld rond of hoekig en uit welk materiaal bestaat het.

Jaarlijks komen er nog steeds vele schoorsteenbranden voor. De oorzaken zijn vaak achterstallig onderhoud, verkeerde aansluitingen, of het stoken van verkeerde brandstof. Wanneer er een schoorsteenbrand plaatsvindt heeft het rookkanaal flink te lijden, temperaturen kunnen oplopen tot maar liefst 700°C. Uw schoorsteenkanaal kan dan behoorlijk aangetast worden. Het gevolg is onder andere scheuren. Het is dan ook een aanrader om na een schoorsteenbrand uw schoorsteen te laten  vegen en een camera inspectie uit te laten voeren. Na een camera-inspectie krijgt u dan ook altijd een volledig rapport van ons.

Een aantal punten om een camera-inspectie te laten uitvoeren:

  • U heeft een nieuwe woning en wil zeker zijn van de staat van het kanaal.
  • Na een schoorsteenbrand controleren op schade.
  • Weten hoe bepaalde kanalen lopen die zich uit het zicht bevinden.
  • Het kanaal heeft ergens een lekkage en deze kan dmv. camera-inspectie gelokaliseerd worden.
  • De schoorsteen is lang niet gebruikt, het is dan verstandig om deze te laten inspecteren.
  • Controleren of een verwijderd vogelnest ook echt in het kanaal verwijderd is.
  • Indien u een flexbuis wilt installeren in het kanaal is het mogelijk om dmv. camera-inspectie te kijken of er evt. obstakels zijn en kan de diameter beoordeeld worden.

Camera inspectie vanaf € 150,-

DE TEMPERATUUR IN EEN SCHOORSTEEN KAN MAKKELIJK OPLOPEN TO 700 GRADEN CELCIUS MET ALS GEVOLG DAT DE SCHOORSTEEN BEHOORLIJK AANGETAST KAN WORDEN OF DAT ER EEN BRAND ONTSTAAT MET ALLE GEVOLGEN VAN DIEN.

PRAKTIJKVOORBEELDEN